Krakow

När vi satt på ett kafé andra dagen så sprang en grupp killar runt med en "uppstoppad tant" - alltså de har tagit gamla kläder och stoppat upp det med stuff. Stuffed stuff. Haha! De satte i alla fall dockan vid en huskant med en liten skål. However, så var det tiggeriförbud så ett par poliser kom och pratade med dockan. När den inte svarade kallade dem på förstärkning och bakom oss stod killarna och asgarvade. Haha, det var så jävla kul.
Hard Rock Café gjorde min dag med Princesaker. Stod och hoppade som en idiot av lycka och kassören med en jättekonstig mustasch sa "you may take pictures if you want!" Lätt.
Har en egen pizzeria.
Kyrkan på torget. En trumpetare kom varje hel timme och spelade en trudelutt (det är en hel historia om det här!! GOOGLA!)
Vi åkte häst och vagn runt hela staden. Wawel/Wavel heter slottet. Japanska turister fotograferade oss. Det var rätt kul.
Skön väggmålning.
 
Näst sista dagen åkte vi till saltgruvan Wieliczka. Alla andra bilder som inte är på kapellet känns nästan överflödiga om man ska beskriva hur stort det var. Kyrkan är alltså uthuggen i ett enda stycke av saltsten av endast 3 gruvarbetare. HUR HÄFTIGT ÄR INTE DET LIKSOM???
Ser ni 3D-effekterna eller?? SISTA MÅLTIDEN I SALTSTEN AV AMATÖRER????!?!
Någon legend/historia/saga om en ungersk prinsessa. I saltsten det också.
Jag spexade. Oväntat much??
 
Så ja. Det var väl det. Våran guide i gruvan var störtskön och hade en jävligt övertygande brittisk accent. Men han hade aldrig ens varit i England. Förstår. Inte.
 
Shoppade lite (massor) också. Ett x antal byxor, tygväska, bandanas (de kostade typ 5 kr styck så why not), lite bandmerch. Jag blev nämligen bästis med en gubbe som ägde en musikaffär. Betalade endast för en flaggposter och fick en till poster och tygmärke på köpet. För att inte tala om att han släppte in oss 2,5 timmar efter stängning. Skön kille, ska lätt hälsa på nästa gång vi åker till Krakow!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: