friday night fever

Vi jobbar med det på franskan. Inlines i Paris varje fredag, hur grymt är inte det liksom? Innan jag dör ska jag lätt prova.
 
Dagen har varit relativt bra. Har mest suttit och längtat till morgondagen. För att göra lördagen bättre så har Dramaten öppet hus på förmiddagen! Det tackar jag väldigt mycket för :)
Annars så tog jag hem massor med läxor och uppgifter som jag har planerat att göra. Vi får se hur det blir med det.

sometimes it snows in april

Under the Cherry Moon är perfekt pga Prince och hans musik. Här får ni en egobild.
 
Ville verkligen inte gå upp till skolan i morse men hade inget val. Stannade kvar till lunch sen orkade jag inte mer med allt folk så jag åkte hem och åt upp min deg-glass istället. Diskade och fixade med nya datorn och ska snart börja på lite svenskarbete. Showjazz och ragga ikväll i alla fall. Längtar!
 
À soir.
 

wednesday


Hanna och jag efter moderna dansen!

Tre timmar dans blev det för mig idag, sista kursen var inte säker på om den skulle fortsätta eller inte och pappa ville hämta mig så tidigt som möjligt så jag hoppade den. Väl hemma väntade glass och chips i alla fall, värt.
Annars så har min lillebror precis byggt klart sin dator och jag fick överta hans laptop så nu sitter jag och väntar på att den är återställd. Skönt med en helt fungerande dator för en gångs skull.

där jag trivs bäst

Sitter just nu på golvet på Let's Move och vad jag älskar det. Har precis lämnat in inskrivningslapparna och fick höra att alla mina tio kurser förmodligen kommer att gå igång! :D mitt pass på 4 timmar börjar om tio minuter.

Igår fick jag med mig lite papper hem från min svensklärare som jag skulle behöva för att höja mitt betyg. Har så mycket restuppgifter i svenskan redan så det är lika bra att börja.
Mina nya träningsbyxor, störtnöjd! Mycket roligare med färg ju.

aching feet

Nu lever jag faktiskt upp till bloggens namn, mina fötter är liksom döda. För en halvtimma sedan (lite drygt) slutade jag mitt danspass på 6 timmar. Helt jävla slut och stolt! Jag har dansat varenda kurs jag skrev upp i december (14 stycken) och ska skriva upp mig för alla utom en. Glad glad glad.
Nu ska jag duscha och bara slappna av en stund innan jag dejtar kudden. 

helgen som gått


Handbollsmatch igår. Guif vann självklart!

Okej så jag har sugit på att blogga i helgen så här får ni en recap.
I fredags stannade jag hemma för att jag mådde skitdåligt så det hände inte så mycket roligt då. 

Men igår åkte vi till Västerås för att min lillasyster skulle spela match, men vi gick på Erikslund ett par timmar innan. Hittade två toppar på rea på Carlings och lite träningskläder på Gina Tricot (blev bara ännu mer taggad inför idag av det haha!) och medans syster värmde upp gick vi ner ett snabbt varv på stan. Det var svinkallt för mig som gick runt i skinnjacka och vi hittade ingenting speciellt så vi gick tillbaka till hallen. Guif vann och vi åkte hem!

Idag står födelsedagsfirande för storasyster på schemat och sedan dans i sex timmar. Får se hur mycket jag orkar, men kommer att kämpa på. Klarade ju fyra timmar i onsdags utan problem, hade massor med energi kvar efteråt ;)

rörigt

Det är så jävla kul (och jobbigt) att dansa så igår var jag så glad och stolt över att jag klarade av fyra timmars streckdansning. Wohooo! Och idag står tre timmar på schemat, varav en showjazz som redan klar. Hade dessutom idrott idag så jag har riktigt mycket träningsvärk nu, haha! Tröstar mig med choklad när jag kommer hem!
HÄR HAR NI EN BILD PÅ MINA BEN! En halvtimmas paus, ragga och hiphop kvar!

cold as ice


Efter en timmas dans mår jag så mycket bättre så här får ni en bild på mig och Manda. Charmiga.

ragga

Hej från en väldigt frusen Manda som försöker bli pigg inför dansen ikväll genom att lyssna på Prince!
Haha, så jävla kallt ute. Nästan så jag vill stanna hemma, men lite surt att lämna återbud till Natalie. Vi ska dansa ragga idag och imorgon ska vi köra streetjazz två timmar och modern dans två timmar. LÄNGTAR! Behöver verkligen dansen just nu.
 
Annars har jag idag provat ut graduation gowns, aka klänningarna vi ska ha på oss på avslutningen aka dräkterna alla har på sig i high school filmer. Typ därför man går i Engelska skolan haha! Det känns helt awesome att skolåret snart är slut, och jag börjar förhoppningsvis på Kungstensgymnasiet. Hoppas hoppas hoppas. Satt och räknade på mina betygspoäng (ganska höga) och vad jag skulle behöva göra för att få dem ännu högre. Får kämpa på helt enkelt och försöka fota så jävla mycket det går!
 
Jag sov över hos Amanda inatt och imorse åt jag massor med mjölkprodukter, tänkte mig inte för riktigt. Åkte hem efter matten pga magont. Måste lära mig att jag inte kan dricka O'Boy hur som helst och framför allt inte äta yoghurt.. Amanda mådde inte heller så bra så vi åkte hem till mig för att sedan följa med min mamma och handla ljus och kuddar. Väl hemma blev det moff i min säng tills hon ville ha en ny profilbild till någonting så vi gick ner på gården en stund med kameran och blev snabbt klara. Tur det, det var väldigt kallt.
 
 
 

sweet sunday

Jag var vaken oerhört länge igår, jag gick upp halv nio för att lägga mig typ halv ett inatt? Ovanligt nu för tiden haha. Kursen jag var på var väldigt givande, jag känner mig säkrare med fotograferingen i efterhand. Johan (fotografen) var urtrevlig, samma sak med de andra två på kursen. Julia (modellen) var hur rolig som helst att jobba med.
 
Har idag ätit toast till frukost och bara legat i sängen och lyssnat på Sabaton. Framåt kvällen ska jag till Felicia och försöka få henne att klippa min lugg, igår hade jag den i hårspänne för att den var alldeles för lång redan..
Bilder jag tog igår. Om ni är helt gröna på systemkamera, boka en fotokurs hos Johan Bokström! Helt suverän.

mindre argt inlägg

Jag var i Stockholm idag och besökte endast Kungstensgymnasiet. Kulturama behövdes inte, jag är tvärsäker på KSG nu. Jag älskar att åka tåg och jag älskade skolan och jag älskar Stockholm (mer än Eskilstuna i alla fall) så nu sitter jag och skriver in koder på Dexter. Vet inte riktigt om jag vågar att bekräfta ansökan än though.
 
Bra händelser med dagen var:
 
- skolan var jättebra
- jag såg megaaffischen på Peter och Vanna på Kulturhuset och stod och typ skrek (hahaha) (omg två veckor kvar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
- jag fick gå in på Americana
 
Mindre bra saker med dagen:
 
- jag kom tomhänt ut från Americana
- det snöade som ahdfjgbkhgfndcjvk vet inte vad
- jag frös.
 
Japp. Det var min dag det. Imorgon ska jag vakna relativt tidigt för klockan 10 ska jag vara hos Johan Bokström och få en kurs i foto wohooo. Kuligt kuligt.
Ni kommer att få se massor med gifs i framtiden bc gifyo

känsligt ämne för att jag ville berätta om billig choklad

Jag blir så himla trött på rasism och rasister. Då menar jag inte främlingsfientliga människor, folk som i princip bara är rädda (om jag har förstått det rätt?) utan folk som uttrycker (hemskt) hat mot invandrare osv osv. Jag är inte världens mest pålästa människa angående det här men något som hände mig nyss gör mig så irriterad. Att det ens finns människor som håller på så här gör mig nog mest ledsen då jag själv inte ens är helsvensk. Men jag antar att bara för att jag är den blekaste människan alla vet, pratar felfri svenska och inte heter Ali Mohammed i efternamn så är inte jag någon form av invandrare. Jag räknas inte.
 
Jag skrev ett halvt om halvt oseriöst blogginlägg på en sida häromdagen om hur bra det var med invandrare, för de öppnade kiosker lite överallt och sålde billigt godis (syftade på choklad).
Helt plötsligt (!!!) kommer en människa som jag i princip aldrig har pratat med och ifrågasätter om det verkligen ÄR billigt godis eller om det kostar två kronor mer än vad det gör någon annanstans och sedan var diskussionen i full gång (okej, överdrift, den höll bara på ett par meddelanden till).
I dem där meddelandena fick hen plats med att alla chokladkakor absolut hade varit i en invandrares röv (för att denna person hade sett ett "svart illaluktande hårstrå" på sin förpackning och att det faktiskt VAR billigare att köpa choklad på Ica (fastän jag tydligt hade skrivit att "min" kiosk tog endast 15 kronor för den choklad jag ville ha medan Ica tar mellan 18 och 21 kronor).
 
Låt mig kika lite grann på det. Jag tar Comviq som en källa i att det finns åtminstone 8257 kioskägare, både "svenska" och "utländska".
Drygt 8000 människor trycker upp varenda Maraboukaka som de köper in i sin rumpa för att sedan lägga dem på godishyllan, enligt den här människan då då. Låter väldigt rimligt, eller vad tycker ni?
 
Det andra då, hen är övertygad om att det ÄR billigare på Ica hos mig än i kiosken. Fastän människan inte har en aning om var jag bor i världen. Hen har aldrig varit inne och kollat på priserna i mina närmsta affärer och antagligen absolut inte i min invandrarkiosk. Ändå sitter hen och skriver att Ica är billigare, punkt.
 
Jag tog en titt på hens presentation.
"Jag är inte rasist, men..." stod i princip på flera rader.
 
Nej, det är inte rasistiskt att försöka pracka på en okänd människa att det är fel att handla hos invandrare. Att dra alla mörkhyade över en kam, att anklaga dem för att köra upp sina produkter i sitt anus. Eller?
 
Jag kanske reagerar lite överdrivet men alltså, det är 2014 och man behöver faktiskt inte rösta på SD för att vara en "patriot" som vissa skyller på.
 
Mitt inlägg kommer antagligen inte få så mycket uppmärksamhet för att jag är inte någon speciell i världen riktigt men det jag menar på med detta är att JAG tycker att det är fel att säga att invandrare bara är folk som pratar arabiska, kurdiska, turkiska etc etc och säga att denna grupp människor funkar likadant allihop.
 
Inlägget provocerar säkert någon som läser det och men jag vill bara på förhandsäga om någon vill skicka en massa hat osv; lägg ner, det här är min blogg och det är här mina åsikter ska få plats. Skaffa en egen! :)

mörkt vs rött

Saknar mitt röda hår jättemycket just nu, helt sjukt hur beroende jag faktiskt var (är?) av att färga håret?? Skulle kunna färga håret just nu bara för färgandets skull.. Men snart har 2 månader gått utan blekning/färgning. Rekord!! Haha färgade var 3-4e vecka förut..


puss puss

Vaknade idag med världens jävla huvudvärk och hittade inga huvudvärkstabletter (och hela min familj sov så kunde inte fråga någon :)) så jag gick och la mig igen. Kul kul.
Har i alla fall tvättat mina sminkpenslar och städat lite i mitt rum, handlat choklad och filosoferat i min säng. Väldigt mysigt och värt.
 
Imorgon tar jag tåget till våran huvudstad. Längtar.

annie leibovitz

Hösten 2010 var jag och min moster på Fotografiska Museet i Stockholm endast för att se hennes bilder. En av mina favoritfotografer, det var väldigt stort för mig att se t.ex. originalbilden på Nicole Kidman med egna ögon (alltså just den bilden gjorde ett sånt stort intryck på mig när jag såg den för första gången, det är sinnes...)
Tänker bara på perfektion och originellt när jag ser hennes bilder. Ögonporr rakt igenom.