snygging

Jag gör som alla andra och önskar er ett gott nytt år! Här får ni taskiga webbkamerabilder på hur jag ser ut idag, inatt och nästa år!

mina 6 favoritalbum

Detta är då några av mina favoritalbum, helt klart. På första plats kommer Purple Rain, allt annat ligger på delad andra plats. Så är det bara.
 
Prince and the Revolution - Purple Rain (1984)
Amanda Jenssen - Hymns for the Haunted (2012)
Crashdiet - Generation Wild (2010)
Guns n' Roses - Appetite for Destruction (1987)
Bon Jovi - Slippery When Wet (1986)
Pink Floyd - The Wall (1979)

självfall much?

När ens egen dator strejkar får man låna pappas. Rätt okej när man ligger i sängen och halvklagar på sin träningsvärk efter inatt. Haha! Funderar till och med på att släpa mig ut och springa ett var runt parken eller något imorgon. Vem försöker jag lura though haha.
 
Något jag reagerat över på senaste tiden är att mitt hår är jättelockigt! Jag tycker att det är rätt skumt då jag hade genomplatt hår när jag var yngre. Var också blond på den tiden, vad hände med det egentligen? För nu har jag en ful nyans av brunt som naturlig hårfärg.
 
Nu ska jag kolla klart på säsong 5 av Doctor Who, bara ett par avsnitt kvar. Förhoppningsvis kommer jag ikapp tills att säsong 7 börjar i vår!

the wall

Jag kunde inte sova inatt så jag tänkte "då kan jag lika gärna stretcha". Slutade med att jag gjorde alla möjliga balettövningar, styrka, balans och stretching till tonerna av Pink Floyds "The Wall".
Ett av världens bästa album imo :)

om jag dör imorgon

Om jag fick reda på att jag dör imorgon skulle det inte göra så mycket för min del.
Inget "men mitt liv har ju bara börjat! Jag är bara 15 år! Jag förtjänar inte detta!"
 
Det låter jättehemskt men jag kan ju inte göra så mycket åt det. "Okej, då vet jag" typ. Skulle kanske göra en massa yolo-saker. Röka på, dricka alldeles för mycket alkohol, tatuera något jättefult på svanken. Sånna saker. Något jag dock skulle göra var att klä mig i mina favoritkläder och sminka mig fint. Överhuvudtaget känna mig fin. Äta min favoritmat, beställa in Peter Jöback som servitör kanske. På det sättet skulle jag känna mig förberedd. Då skulle jag åtminstone dö lycklig och vara nöjd, för jag tror inte att jag är någon som kommer att leva överdrivet länge ändå.
 
Väldigt deppigt ämne, men hur skulle ni reagera om ni fick veta att erat hjärta slutar att slå imorgon?
 
Något sådant på min dödsdag/begravning kanske?

rensning

Jag sitter och rensar massor med bilder på hårddisken, främst egobilder och dåliga minnen. När jag kollar på bilderna skäms jag över hur stor jag faktiskt var, fast det kanske bara är en inbillning. Jag var inte ultramegatjock men nu i efterhand så känns det som om jag har vuxit i mig min kropp och känner mig friskare.
Nej jag ska inte snacka vikt och kropp riktigt. Det viktigaste är att jag är nöjd med mig själv nu.
Första gången jag färgade håret rött, december 2011. (them eyebrows though haha! helvete felicia vad tänkte du med?)
Klippte håret kortare än vanligt, mars. Tycker att mitt hår växer rätt snabbt med tanke på att jag klippt det ett antal gånger kortare sedan dess. Har en jävla häxnäsa också, hej hej komplex ♥♥♥

Krakow

När vi satt på ett kafé andra dagen så sprang en grupp killar runt med en "uppstoppad tant" - alltså de har tagit gamla kläder och stoppat upp det med stuff. Stuffed stuff. Haha! De satte i alla fall dockan vid en huskant med en liten skål. However, så var det tiggeriförbud så ett par poliser kom och pratade med dockan. När den inte svarade kallade dem på förstärkning och bakom oss stod killarna och asgarvade. Haha, det var så jävla kul.
Hard Rock Café gjorde min dag med Princesaker. Stod och hoppade som en idiot av lycka och kassören med en jättekonstig mustasch sa "you may take pictures if you want!" Lätt.
Har en egen pizzeria.
Kyrkan på torget. En trumpetare kom varje hel timme och spelade en trudelutt (det är en hel historia om det här!! GOOGLA!)
Vi åkte häst och vagn runt hela staden. Wawel/Wavel heter slottet. Japanska turister fotograferade oss. Det var rätt kul.
Skön väggmålning.
 
Näst sista dagen åkte vi till saltgruvan Wieliczka. Alla andra bilder som inte är på kapellet känns nästan överflödiga om man ska beskriva hur stort det var. Kyrkan är alltså uthuggen i ett enda stycke av saltsten av endast 3 gruvarbetare. HUR HÄFTIGT ÄR INTE DET LIKSOM???
Ser ni 3D-effekterna eller?? SISTA MÅLTIDEN I SALTSTEN AV AMATÖRER????!?!
Någon legend/historia/saga om en ungersk prinsessa. I saltsten det också.
Jag spexade. Oväntat much??
 
Så ja. Det var väl det. Våran guide i gruvan var störtskön och hade en jävligt övertygande brittisk accent. Men han hade aldrig ens varit i England. Förstår. Inte.
 
Shoppade lite (massor) också. Ett x antal byxor, tygväska, bandanas (de kostade typ 5 kr styck så why not), lite bandmerch. Jag blev nämligen bästis med en gubbe som ägde en musikaffär. Betalade endast för en flaggposter och fick en till poster och tygmärke på köpet. För att inte tala om att han släppte in oss 2,5 timmar efter stängning. Skön kille, ska lätt hälsa på nästa gång vi åker till Krakow!

the beatles

Även om jag inte är ett så stort fan av The Beatles blir jag lite stolt över att de faktiskt uppträdde ett stenkast från min lägenhet för 50 år sen.

Auschwitz - september

Jag har flera gånger sagt att jag ska visa bilder från Auschwitz men anledningen till att det har tagit tre månader är för att jag har mått skitdåligt av att ens tänka på det. Att gå på samma grus som alla som dött gjort.. det är bara hemskt. Så jävla hemskt. Att det var mulet och att regnet hängde i luften när vi åkte dit gjorde det bara värre.
 
Jag tänker heller inte redigera bilderna, för varför i hela helvete skulle man vilja försköna det som hänt här?
Resten av Krakowbilderna kommer senare.

dan efter doppardan

Igår vaknade jag runt halv elva för att käka hemmagjord risgrynsgröt. Lite fail att äta när man är laktosintolerant, magen sa snabbt ifrån haha! Sen var man rastlös till klockan 15 när Kalle Anka började, sedan mat, sedan fika, och sedan det alla väntade på - julklappar! Jag är skitdålig på att fota under jul och födelsedagar så jag skriver bara lite snabbt att min jul blev väldigt lyckad med god mat, gott sällskap och underbara presenter! Mest nöjd är jag nog över mitt nya objektiv (Sigma 18-250m f/3.5-6.3) samt en nybörjarkurs i foto. Jag har rätt stor koll på min kamera by now men jag behöver nog få en grundlig lektion för att förstå ännu mer.
 
Jag fick även en efterlängtar fjärrkontroll och en ny väska till kameran, presentkort på iTunes (välbehövligt!!) sminkborstar, sängkläder (älskar att få sängkläder, skojar inte), lite kläder och lite filmer och skivor. Riktigt nöjd kan man säga.
Den 25e är ju nästan till för att leka/testa med allt man har fått. En ny tröja från Carlings, invigda sminkborstar och prova fjärren. Min lugg är helt jävla ostyrig men jag hoppas ni överlever.

the runaways

 
Kollade på "The Runaways" inatt med Kristen Stewart och Dakota Fanning i huvudrollerna som Joan Jett och Cherie Currie och fyfan vad bra den var. Filmen fick mig verkligen att öppna upp ögonen för The Runaways och Joan Jett ytterligare, girlpower!
Joan Jett och Maja Ivarsson (från The Sounds) är ett par av mina förebilder. Tänk om man kunde vara som dem.

körkompisar

Världens bästa människor i en bild, typ.
 
Saknar förra året lite grann. De flesta av mina vänner i skolan gick i klassen över mig och dom slutade ju i somras, det känns väldigt tomt. Wäh. Måste sluta deppa över det, haha.