jag och julia

Har nog aldrig värdesatt någon vän så högt som jag jag värdesätter Julia. Faktum är att hon är ovärderlig. Vet inte vad jag skulle göra utan henne, vi firade för ett par veckor sen fem år som vänner. Vi har spenderat fem år tillsammans. Min absolut bästa vän, herregud. Vi har aldrig bråkat trots att vi är så himla olika, men om man jämför oss hur vi var i sexan (när vi träffades, hon började i min klass och min dåvarande mentor bad mig att ta hand om henne) och hur vi är nu så kan man säga att jag har blivit lite mer som henne och hon lite mer som mig. Men vi är fortfarande oss själva, två envisa och starka viljor som gillar att fika tillsammans och prata om kärleksproblem. När hon skulle fika hemma hos mig för några veckor sedan köpte hon med sig fika till hela min familj. "Jag räknade ut att vi skulle vara fem, så jag köpte fem munkar." Så satt vi i vårt matrum och prata om våra problem och drack te tillsammans med min mamma och mina syskon. Alltså - hur jävla goals är inte det??? Världsbäst är hon. Dessutom tycker hon att Peter Jöback är skitsnygg och för ett par månader sen ringde hon och sa "Amanda, kan inte vi gå på teater någon gång? Har aldrig varit på teater innan och du pratar så himla mycket om det". Ville typ gråta av lycka, nu ska vi gå på Dramaten tillsammans någon dag. Aldrig någonsin har någon genuint intresserat sig för mina intressen på det sättet, blev så så glad.
 
Anledningen till att jag praisar henne just nu är för att vi för en stund sen la på ett typ 7-8 timmars långt skypesamtal efter att ha kollat på Titanic, svarat på en jätteskev frågelista, druckit te och pratat skit tillsammans. Även om jag tycker att det är asjobbigt att hon bor i Leksand och jag i Eskilstuna är det så skönt att veta att hon är ett samtal bort. Oftast blir det några samtal om dagen... varvat med snapchat och kik, det vill säga. Skönt att ha någon som alltid svarar när en vill något. I vått och torrt.
 
En annan anledning till att jag vill dela med mig av detta är för att jag blir så himla arg när folk tar sina vänner för givet. När tackade du senast någon av dina vänner för att de är din vän? Jag gör det cirka varje dag. Jag har inte alltid haft vänner på samma sätt som jag haft nu, därför uppskattar jag dem och är så himla tacksam över att de finns, hela tiden. Lång historia kort - ta hand om dina vänner! Vem vet när de försvinner, liksom. 

rafael

Allt blir bra i svartvitt. Bild från Nationalmuseum.
 
Sitter i min säng, firar påsklovet med choklad, rödtjut och musik. Känner mig mer avslappnad i mitt rum efter en mindre ommöblering häromdagen. Tog mig igenom några timmar i skolan igår och idag. Ska försöka plugga ikapp så mycket jag kan under lovet samt klämma in lite jobb och umgänge med vänner, men det ordnar nog sig. Slappna av ska jag också göra. Det behövs. Puss hej!

one night in sthlm

 
HQ-bilder från instagram, tagna under lördagen. Heter naegradis på instagram, om ni vill följa mig! :-)
 
Helgen spenderades som sagt i Stockholm, vaknade tidigt för att få skjuts in till huvudstaden av mina föräldrar. Hittade från Gustavsberg in till city, där jag mötte Mirja. Vi tog en lunch på Espresso House för att sedan försöka hitta till Moderna - jag har absolut sämst lokalsinne så jag lurade med henne till Djurgården, för jag hade fått för mig att det låg där borta. Så fel jag hade, när vi hade gått den lååånga vägen dit från T-centralen märkte vi att det låg på Skeppsholmen. Haha. Det var bara för oss att ta båten över dit, men vi fick oss en redig promenad i alla fall.
 
Vi spenderade ett par timmar av att strosa på Moderna, det var första gången för oss båda. Bjöd henne på kaffe i kafeterian och vi kikade i shoppen innan vi tog båten till Slussen, för att promenera till An Ideal for Living - min favoritbutik, vinylhimlen. När vi var klara där hade klockan hunnit att bli 18 så vi kramades hejdå innan jag gick vilse på Söder för att komma till Catalinas fest. Bytte om, hälsade på mina gamla klasskompisar (<3), åt god mat och god tårta. Så himla kul att träffa alla igen, saknar verkligen min gamla klass sååå mycket.
 
Sov i Stockholm och fick på morgonen ta mig tillbaka till Gustavsberg för att kolla på en handbollsmatch min lillasyster spelade. Mamma och jag åkte till ittala-outleten och jag fick med mig en ny Muminkopp! Nu har jag åtta koppar i min samling. Somnade i bilen på vägen hem.
 
I måndags var jag inte i skolan då min kropp kaosade under hela söndagen, och igår var inte mycket bättre. Tvingade mig till skolan men det kändes verkligen som att jag skulle dö. Tur att jag hade en kort dag, mår asdåligt över saker som händer just nu. Terrorattacker, skolstress och så vidare. Kan inte göra annat än att hoppas på att allt blir bra till slut. Spenderade eftermiddagen igår med att möblera om i mitt rum och hålla mig uppdaterad med vad som händer i Belgien, och kvällen med att kolla ikapp några avsnitt av Vinyl.
 
Idag ska jag försöka ta mig igenom skoldagen så gott det går. Har haft sovmorgon och tagit en lång dusch, så det är väl något. Hoppas att ni får en bra dag i alla fall :-) puss hej!

ballehäng

Igår monterade jag och min mamma ihop våra nya balkong/loungemöbler och ställde iordning det fint. Har i princip flyttat ut dit, nu när det varit amazing väder. Idag fick jag dessutom sällskap i solen av Kling, som köpte med sig fika i utbyte mot kaffe i mina Muminmuggar! Innan han kom hade jag suttit x antal timmar i solen och läst groupiehistorier a la Pam. Skrattade högt stundtals.
 
Sedan sist så har jag bytt skola igen, numera går jag första året på samhällsprogrammet på St Eskil här i Eskilstuna och jag STORMTRIVS! Jättesnälla klasskompisar, jättesnälla lärare, suverän skolmat. Har inte ätit ordentligt på flera månader så det känns jättebra att inte behöva gå hungrig i skolan. Går bara fyra kurser den här våren eftersom jag redan har betyg i de andra, så jag har ett ganska slappt schema egentligen. Känner mig lite smådålig som knappt pallar med det, eftersom jag stannade hemma både igår och idag för att jag knappt klarade av att gå upp ur sängen. Men det ska bli ändring på det, fått remisser skickade till några ställen och då jävlar ska allt bli bra igen. Tills dess finner ni mig på min balkong.
 
Helgen ska spenderas i Stockholm, imorgon får jag skjuts till Nacka för att sedan ta mig in till stan för att gå på Moderna med Mirja. På kvällen vankas det födelsedagsmiddag för Catalina som fyller 18 på onsdag! Söndagen kommer att gå åt till att försöka hitta tillbaka till Nacka/Gustavsberg för att få skjuts hem igen. Nästa vecka är sista rycket innan jag får lov igen, då ska jag jobba för att få ihop pengar till Budapest och Krakow! Det är dit vi åker när mamma fyller 50 och jag är sååå taggad! Fast innan dess ska jag åka och se The 1975... jag har rätt mycket på gång med andra ord, men jag lovar att uppdatera er under tiden :-) puss hej!