i am whole

Mamma stickade klart min tredje svarta basker igår kväll och nu känner jag mig som en ny människa. Visst, jag har samma modell i 1000 andra färger men den svarta är ju så mycket enklare att matcha.
 
Ska snart ner på stan med Amanda och hennes mamma och det kommer att bli gr8, har inte träffat henne sen avslutningen (jo jag sprang på henne för några veckor sedan men det räknas inte).

på språng, ombord

Sitter på tåget hem och kan passa på att berätta om mina första dagar på gymnasiet i Stockholm. Trivs ganska bra med att åka tåg två timmar om dagen och skolan ligger rätt bra till, högst upp på Drottninggatan liksom. Varje morgon får jag gå upp för en krigarbacke, haha. Men kommer väl hitta genvägar allt eftersom tiden går.
 
Jag hade upprop i måndags och det gick väl bra, fast skolan imponerade inte så mycket på mig då. Var ganska arg och ledsen på tåget hem faktiskt, funderade på att byta skola. Efter tre timmar liksom, haha! Men det blev bättre, nu har vi haft tre heldagar tillsammans i klassen och vi verkar redan få en ganska bra sammanhållning. Fick höra från vår parallelklass att några ville byta till vår ;)
 
De största skillnaderna mellan gymnasiet (och antagligen alla andra grundskolor) och Engelska Skolan är att allt är så jävla slappt och fritt. Är inte van, blev förvånad när ingen sa åt mig i tisdags att jag inte fick ha min basker på mig inomhus. Att ha mobiltelefonen bredvid sig på bänken. Äta i korridorerna. Så sjukt annorlunda och jag gillar det.
 
Att passa tågtider är jag nog ganska bra på än så länge. Jag är en stressig person men jag har inte sprungit med fullt flås till tåget än (det vore ett mirakel om jag gjorde det, har så himla mycket grejer att släpa runt på haha). Vårat schema passar ganska bra till tåget också, jag klagar inte.
 
Jag älskar att det alltid finns folk runtom mig här i Stockholm, Eskilstuna har nog alltid varit lite förlitet för mig. Det sitter folk bredvid mig på tåget, man går lite med varandra till jobb och skola. Det finns liksom alltid någon som ser någonting, som ser mig, på ett eller annat sätt. Alltid någon eller något nytt varje morgon, vare sig de vill det eller inte.
 
Så idag slutade jag 14:40 och satsade verkligen inte på att hinna med 14:44-tåget (det tar en kvart från skolan att gå till stationen) så jag spenderade nästa timmen genom att gå till Dance&Gymshop på Gamla Brogatan och kom ut med en påse teknikskor. Rejäla, handgjorda teknikskor. Det behövdes, för ikväll ska jag förhoppningsvis dansa modernt och pole dance (!!!)

denim

Alltså, bästa fyndet i år. För trettio kronor blev den min. Är så glad att jag fått upp ögonen för second hand, loppisar och vintage/retrobutiker. Blir lite mer personligt så.
 
Annars så börjar jag gymnasiet imorgon och är väl lite stressad inför det, göra ett bra första intryck osv. När jag började sexan gick jag med samma klass som jag gått med sen dagis typ, så det var ju lugnt. Men nu? Att åka tåg till Stockholms centrum varje dag i tre år? Det är ett ganska stort steg, och jag behöver det.

bargains

Jag, mamma och min lillasyster tog en tripp till Hälleforsnäs idag. Köpte nya jeans och den här tröjan på Lager 157, sedan hittade vi en liten second hand där jag hittade baddräkten för 15 kronor och en jeansjacka för 30 kronor. Visar jackan senare, ska nog ha den på måndag på uppropet. Meningen var att vi skulle fortsätta till Oxelösund för Americana's bag sale (i hopp om att hitta en jeansjacka!!) men det behövdes alltså inte. Vi tog en vända på Tuna Park och Rusta istället. Köpte en bustier, strumpbyxor, lite pennor och kakfat för smyckesförvaring. Jag klarar nog mig i några veckor, tills jag är i LONDON!! AAAH! Mindre än tre veckor kvar!!
 
Vi var även till IKEA i onsdags och då inhandlades nytt sängbord och lite lådförvaring. Ett par nya gardiner kom upp och nu när jag har plockat fram alla mina värmeljus känner jag mig redo för hösten.
 
Och i fredags var det lite jobbigt att säga hejdå till mitt jobb. Nästa vecka är jag en stolt ägare av ett par Dr Martens (snacka om fet avskedspresent?! De måste ha varit ganska nöjda med mig haha!) och kan även kalla mig själv för en pendlare, haha. På måndag börjar det och jag är taggad. 

quality before quantity

Jag är sämst på att blogga för tillfället och ingen är väl förvånad. Har haft fullt upp sedan jag kom hem från semestern med jobb och ännu mera jobb. Fast den här veckan har egentligen varit ganska lugn. I tisdags blev det en tripp till Stockholm och Skansen för att se min älskling Peter på scen. Köpte en näve vinyler för ett par hundralappar och frös ihjäl när vi fikade på Strandvägen.
 
I torsdags, fredags och igår var jag sjuk men jobbade ändå. Jekyll & Hydes sista föreställningar var igår och det var efterfest. Mår fortfarande inte särskilt bra men jag har en vecka kvar tills skolan börjar liksom, det klarar jag förhoppningsvis. 

sas handbagage

Ett av mina fynd igår. Lätt värt två tior, den får nog vara mitt handbagage i London också, utan tvekan. Packar ju lätt.

riddarspel

Gårdagen spenderades på stan med min moster där vi kollade på konst och fynda på loppis, sedan blev det en tripp till Arboga och medeltidsveckan. Köpte ett par påsar brända mandlar (kärlek<3) och kollade på riddarspel. Efter det släpptes jag och min mamma av i stan igen för att kolla in Linnea Henriksson vilket var maaagiskt.

the breakdown

 
Jag jobbar som ett as just nu, har knappt tid för någonting annat. Fick ett till jobb häromdagen, står nu i baren hos Jekyll/Hyde om kvällarna. Sista föreställningen är den 16e augusti, missa det absolut inte! Musikalen håller en hög klass, trots amatörnivån. Jag har liksom redan sett den fyra gånger, haha. Ska försöka få med mig kameran ikväll, då är det full fart igen.