CHRISTINE

Något alldeles underbart hände för några timmar sedan. Min syster ringde mig och frågade vad jag skulle göra imorgon efter skolan.
 
"Eeeh.. dansa tror jag?"
"Du kan inte skippa det då?"
"Vadådå?"
"Näää, har bara en biljett till Sarah Brightman över!"
 
Alltså världens lyckligaste Amanda just nu. Om 21 timmar sitter jag på Hovet i Stockholm och kollar på en av mina idoler. Sarah Brightman är "the Angel of Music", originalet. Phantom of the Opera skrevs av Andrew Lloyd Webber för henne, till HENNE! Den första Christine (i musikalväg alltså!). Gud, jag är så himla glad.
Alltså... efter skolan imorgon tar jag och Felicia tåget för att se en av världens största sångerskor. Hon ska fucking sjunga i rymden nästa år??? HUR COOLT ÄR INTE DET??

HENDRIX

Casual spegelbild.
 
Har precis tagit ett långt bad, för att jag kunde. Känner mig någolunda fräsch just nu kan man säga. Köpte en svinborste på Åhlens idag då min tuperingskam med svinborst var lite för liten för att kunna borsta hela mitt hår, haha! Har i princip slutat att använda vanliga borstar, de sliter mer på håret och svinborsten gör håret fluffigare. Me like! Ska snart även ta reda på bombnedslaget av kläder i mitt rum, om någon ville veta haha.

NO ONE LIKE YOU

Halvdag, slutade efter lunch. Min hårddisk måste skickas till tillverkaren vilket kommer att ta tid, och om jag har riktigt med otur så hinner den inte komma tillbaka innan jag ska till Stockholm igen för att bli intervjuad och visa arbetsprover. Därför håller jag på och sätter ihop en plan B.
 
Jag hade planerat sedan länge att fota i Gamla Stan så fort det blev fint väder. När jag väl stod där bland trähuset kändes det inte så speciellt längre. Noll inspo. Det känns som om hela staden är sönderfotad redan. Saknar att bo på landet..

Måndag

Så här såg jag ut idag.
 
Hej på er! Idag började skolan och jag gick väl upp lika motvilligt som alla andra I guess? Det var en relativt lugn dag, men på träslöjden fick jag så jävla ont i huvudet så det inte var sant. Höll ut med Alvedon i alla fall. Bakade en silviakaka som gick åt när jag kom hem, kollat på Game of Thrones (serier kommer att bli min död......) och ska snart hoppa in i duschen. Plugga ska jag också försöka att hinna med innan jag går och lägger mig. Haha, planerar väldigt bra!
 
Imorgon är det halvdag och jag funderar starkt på att ta med mig kameran till Gamla Stan om det är fint väder. See you later!

Favoritbanden

Är väldigt nöjd med min vägg kan man ju säga. Hittade Purple Rain på Bengans för 149 kr, inplastad osv. Nu står den mot en fotoram som är tom och visar upp sig. Jag är så glad över att äntligen ha ett exemplar myself.. hah som jag har letat! Vinylen på väggen är Alphabet Street, en Prince-singel. Världens bästa.

Panik

Det i princip första jag fick höra när jag vaknade idag, vid 12, var att mamma skulle lämna in min hårddisk på lagning. Underbart, tänker jag. Äntligen blir den fixad! Men när hon kommer tillbaka så är det med lite osäkert resultat. Felsökningen skulle vara klar till på tisdag, onsdag, och inte förrän då kommer vi att veta om den går att rädda. Alla bilder jag någonsin tagit ligger på den där förbannade hårddisken, och det är ungefär 50% säkert att jag kommer att få se dem igen. Bilder sen 4-5 år tillbaka. Semesterbilder, minnen, allt! Precis varenda jävla bild kan vara borta. Pappas filmer på mig och mina syskon som små ligger där också..
 
Men både jag och killen som ska fixa disken tror att det bara är ett motorfel som är relativt rätt åtgärdat. Bara att hålla tummarna på att det går att ordna, alternativt att man kan föra över bilderna på något sätt till en ny hårddisk. Annars går min värld seriöst under.
 

Purple Rain

Så här glad blir en stycken Amanda när hon äntligen har Purple Rain på vinyl i sina händer, i sin ägo.
 
Idag tog jag tåget tillsammans med mamma och lillasyster till Stockholm för att gå i affärer. Kom hem med massor av påsar. Smink, kjolar, träningskläder och PURPLE RAIN!!! PÅ VINYL!!! ÄNTLIGEN!!!! EFTER MASSOR MED ÅRS LETANDE!!! Typ.
 
Köpte en Pink Floyd-flagga också. Min vägg är typ bombad med posters med favoritbanden. Guns n' Roses, Iron Maiden och nu även Pink Floyd. West Side Story-vinylen sitter väldigt bra bredvid haha! Ska nog köpa en ram till Purple Rain också. Min mest värdefulla ägodel just nu.
 
Vi sprang in på Dansmuseet en stund också. Njöt rätt mycket. Såg att Anna Pavlova (balettlegend!!!) hade kraftiga ben och kände att det fanns lite hopp för mig också. Köpte en nystartad danstidning, de sökte bloggare så jag funderar på att mejla och fråga om jag verkar intressant..

Life on Mars?

Fixade Photoshop igår och egofotade mig själv idag. Roligt resultat? Kanske inte. Fick inte så himla många bra bilder men har haft kul den större delen av dagen med att redigera dem. Haha!
 
Har precis duschat och haft värsta hårinpackningen. Mitt hår är kaos just nu då jag inte borstat det än :)) det ordnar nog sig. Imorgon bär jag mig av till Stockholm igen med mamma och lillasyster. Det skulle ha blivit på lördag egentligen men vi kunde lika gärna ta det imorgon. Gör inte mig något ;)

designpillande

Ser du inte ändringarna, klicka på F5!
 
Sådär. Gjort om lite med designen. Lagt till en kategori i menyn, ändrat sida, tagit bort headern (tillfälligt dock), ändrat bakgrund. Kommer att ändra lite mer radikalt framåt våren, då fotar jag förhoppningsvis mera och min hårddisk är lagad. Jag är som sagt på jakt efter en ny kamera, gärna begagnad. Letar speciellt efter en Nikon D5200. Någon som känner någon som vill bli av med sin?

tisdag

Solen sken när jag vaknade imorse men när jag väl gick ut så försvann den i moln. Fikade med Wilma en stund innan min mage sade ifrån och fick motvilligt gå hem. Planerar att ha ett Sagan om ringen-maraton för mig själv. Extended version. Det går nog bra.
 
 
 

skitiga fönster

IDAG SKINER SOLEN och det såg man på mina fönster. Handavtryck från lillfis sedan hon var här i somras. Haha. Var lite ledsen över att tvätta bort dem.. men det var väldigt skitiga fönster överlag. Nu ser de renare ut.
 
Första riktiga dagen på lovet. Sov i Barva inatt med klasskompisar, det var rätt kul. Alla tog samma buss till stan och Desi följde med mig hem en stund för att käka makaroner med ketchup och kolla på Frozen. Får aldrig nog av den filmen.