ready, set, go

I förrgår bokade jag mina flygbiljetter till England i augusti. En vecka av nya äventyr, massor av mat och inte minst - shopping! Jag och Bella ska göra London en tredje gång tillsammans, se Benedict Cumberbatch i Hamlet och turista lite. Första dagarna spenderar vi i Oxford, förmodligen med picknicks eller filmkvällar. Kanske gå på en musikal? Jag vet inte, vi planerar ingenting nu för tiden. Jag blir glad vad som än händer, jag trivs något ofattbart i hela England och framför allt med henne i mitt sällskap. Ja, ni får vara avundsjuka! Nu ska jag jobba ihop mina fickpengar till resan bara. Kram!
 

june 22 3:20am

Sommaren luktar så gott på morgonarna, tyckte Manda som gick ut på balkongen när hon inte kunde sova, för solen hade redan gått upp.

första doppet - upptakt15 jkpg

Sista helgen i april var jag på ett evenemang med elevkåren som heter Upptakt, där samlades cirka 100 elevkårer i Jönköping för att brainstorma aktiviteter och diskutera hur man ger elever en "mer givande skoltid". Dessutom hade vi massor med fritid att ha kul på. Alla sov på en skola, åt tillsammans och umgicks kårer emellan. Sista kvällen hade vi en gala och disco, det var sjukt kul. Jag träffade massor med nya vänner och trivdes något otroligt i min sovsal! Pratade med rolig dialekt och blev förkyld efter att ha doppat mig i Vättern, som ni ser på bilderna. Svårt att vara snyggare när man fryser ihjäl.

Midsommar spenderar jag i flempan med Cata, mango, kladdkaka och Sherlockmaraton! Uppdaterar mer i helgen, glad midsommar!

satellite of love & sånt

Jag jobbar för fullt varje dag, slutar 18 om kvällarna. Här får ni lite musiktips sålänge!! Imorgon är det sista dagen innan långhelg, som jag förmodligen spenderar i Stockholm. Lite taggad på midsommar för en gångs skull.

anonymous

Bilder från när jag fotade min syster inför moderepotaget.
 
Hej på er! Idag är det måndag och jag börjar jobba om drygt två timmar. Innan dess ska jag försöka få i mig någon slags frukost/lunch, kanske ta en dusch och försöka lista ut vad jag ska ha på mig för att inte svettas ihjäl på kontoret. Solen skiner liksom.

instakollage

Snapshots från veckan som gått. Vissa bilder redigerar jag för att lägga upp på instagram men de hamnar liksom aldrig där, då får dem komma upp här istället.

Idag njuter jag av ledigheten innan jag börjar jobba imorgon, och på tisdag åker större delen av min familj på semester. Känns lite jobbigt att stanna hemma i år, men om det inte vore för att mitt sommarjobb svämmar över av uppgifter nu innan midsommar hade jag åkt med. Känns lite bättre att sitta på ett kontor nu när vädret börjar bli sämre i alla fall.

skolavslutning

Sådär! Nu har även jag sommarlov. Har blivit mobbad hela veckan här hemma för att mina syskon fick lov förra veckan, fast å andra sidan har jag typ varit ledig dem senaste dagarna i alla fall. Vi i elevkåren anordnade tårtkalas och stafetter och det blev väldigt lyckat! Nu ska jag njuta av helgen innan jag börjar jobba på måndag. Glad sommar! :)

stiligt sällskap

Mmmmmax följde med mig till huvudstaden idag och höll mig sällskap när jag lämnade in böcker och kameran och väntade tålmodigt på mig när jag hade min sista engelskaredovisning (går ut med ett A! HURRA!) och elevkårsmöte inför skolavslutningen imorgon. Efter det stack vi till Kungsträdgården och åt lite mat i solen, efter att typ ha sprungit vilse. Men det löste ju sig, och vi utforskade ännu mer i Gamla Stan bland gränder och kaféer. Mysigt var det. Sedan tog vi fyratåget hem till Eskilstuna.
 
Det är helt sjukt att jag slutar ettan imorgon. Året har gått så himla fort. Även om min skola inte är helt 100 alla gånger i organisation och kommunikation så trivs jag något enormt. Alla lärare frågar mig om jag verkligen orkar pendla två år till, och det gör jag nog. Jag har en sån underbar klass som jag inte vill byta mot något annat.
 
Har fått lite motivation till livet också. Fotointresset steg under senaste veckan, detsamma med träningspeppen. En annan sak är att jag är otroligt nöjd med mitt utseende och min kropp för tillfället! Det känns otroligt bra. Bloggen kommer nog också att prioriteras nu i sommar. Jag ska vara hemma och jobba heeela lovet, men lite kul ska jag nog ha i alla fall. Kommer nog lägga upp lite instagramkollage (följ mig; awanpa!) och ett inlägg med mina skolarbeten från året som gått som jag är mer eller mindre nöjd med. Ni lär märka.
 
Tills nästa gång - puss och kram!

ready for summer

Och så blev det juni. Första sommarmånaden. Herregud vad tiden går fort. Känns som om det var igår jag kastade upp hatten i Sporthallen, men det är faktiskt ett år sedan. Imorgon går min lillebror ut nian. Minns känslan så väl, det var bland det bästa ögonblicken i mitt liv, känslan av att veta att grundskolan är över och att jag aldrig mer behövde sätta min fot i Fröslunda något mer. Fast det gjorde jag ju. Har hälsat på två gånger sedan dess, men mådde inte bra av det någon av gångerna. 
 
Sedan sist har jag arit på min lillebrors bal, spenderat en natt i Stockholm, druckit vin och svassat runt i klänningar. Fick hem en ny klänning igår, den syns lite grann på bilden. Så himla kär, älskar att hitta plagg på bloppisar och Facebookgrupper som passar och är helt överkomliga i priset. Kommer att bo i denna hela sommaren. 70-talsdröm.
 
Den här veckan har jag endast gjort kompletteringar och nu saknas det bara ett par uppgifter i idrotten, sedan är jag klar med första ring. Det känns så himla bra, det är så skönt att bara kunna pricka av kurs efter kurs. Nästa fredag är det skolavslutning för min del och då väntar 10 veckors jobb på mig, följd av en vecka i England. Det ska nog gå bra. Jag överlever nog.